Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
sstrauss  
#1 Posted : Thursday, February 2, 2012 7:35:43 AM(UTC)
sstrauss

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/2/2012(UTC)
Posts: 4
Location: DE

hi,

we have one catchall- profile for 4 domains.
in pop3pullmanager "Distribute email to the local domain by To, Cc header" ist checked.
in emailarchitect we set up 4 domains (1 local and 3 remote)
the remote domeins are set do deliver the mails to the local domain.

e.G.
domain1=local
domain2-4=remote

intern the mails to user1 from domain1 to domain4 are delivered to user1@domain1 (correct).
external the mails to user1@domain1 are delivered to user1@domain1 (correct).

external mails for user1@domain2-4 are delivert to user-account set in pop3pullmanager (default/admin) (why?)

so how can we fix this?

best regards
Sören Strauß
ivan  
#2 Posted : Thursday, February 2, 2012 5:05:27 PM(UTC)
ivan

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 11/11/2010(UTC)
Posts: 1,067

Thanks: 9 times
Was thanked: 43 time(s) in 43 post(s)
sstrauss wrote:
hi,

we have one catchall- profile for 4 domains.
in pop3pullmanager "Distribute email to the local domain by To, Cc header" ist checked.
in emailarchitect we set up 4 domains (1 local and 3 remote)
the remote domeins are set do deliver the mails to the local domain.

e.G.
domain1=local
domain2-4=remote

intern the mails to user1 from domain1 to domain4 are delivered to user1@domain1 (correct).
external the mails to user1@domain1 are delivered to user1@domain1 (correct).

external mails for user1@domain2-4 are delivert to user-account set in pop3pullmanager (default/admin) (why?)

so how can we fix this?

best regards
Sören Strauß


Hi, That is because POP3PULL doesn't handle the remote domain, it only distributes the email to local user.

How many users do you have in remote domain? If you don't have many users, you can do it like this:

change 2-4 remote domain to local domain, then create alias for each user.

for example:

change domain 2 to local domain, then create an alias named user1@domain2, and put user1@domain1 in forward list, then the email to user1@domain2 will be forwarded to user1@domain1.

If you have a lot of users, it is painful to do that, then I'll build a new POP3PULL service for you.

Look forward to your reply
ivan  
#3 Posted : Thursday, February 2, 2012 5:40:58 PM(UTC)
ivan

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 11/11/2010(UTC)
Posts: 1,067

Thanks: 9 times
Was thanked: 43 time(s) in 43 post(s)
sstrauss wrote:
hi,

we have one catchall- profile for 4 domains.
in pop3pullmanager "Distribute email to the local domain by To, Cc header" ist checked.
in emailarchitect we set up 4 domains (1 local and 3 remote)
the remote domeins are set do deliver the mails to the local domain.

e.G.
domain1=local
domain2-4=remote

intern the mails to user1 from domain1 to domain4 are delivered to user1@domain1 (correct).
external the mails to user1@domain1 are delivered to user1@domain1 (correct).

external mails for user1@domain2-4 are delivert to user-account set in pop3pullmanager (default/admin) (why?)

so how can we fix this?

best regards
Sören Strauß



I am sorry, if you used one POP3 account to catchall for 4 domains, it won't work correctly. Current version of POP3PULL can only handle one domain for one POP3 account, I will think over a solution and back to you later.
ivan  
#4 Posted : Thursday, February 2, 2012 5:59:33 PM(UTC)
ivan

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 11/11/2010(UTC)
Posts: 1,067

Thanks: 9 times
Was thanked: 43 time(s) in 43 post(s)

Hi, I just sent a private message to you, you can download a beta version which can handle multiple-domains.
Please check your forum private message inbox.
sstrauss  
#5 Posted : Friday, February 3, 2012 12:30:42 AM(UTC)
sstrauss

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/2/2012(UTC)
Posts: 4
Location: DE

hi, ivan

thanks for your help!
i try it with the pop3-pull beta you send me.
i tell you if it works.

EDIT:
hi ivan,

the new pop3-pull manager works perfect.
thank yo for your help!

CASE CLOSED!

Edited by user Friday, February 3, 2012 1:50:48 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2020, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.087 seconds.

EXPLORE TUTORIALS

© All Rights Reserved, AdminSystem Software Limited.